Alectas jubileumspoddar

Våra poddar kan du lyssna på här – eller i din vanliga poddapp.  Sök då på ”Radio CfN” (för Centrum för Näringslivshistoria, som producerat poddarna) och scrolla till ”Alectas jubileumspoddar”.

#1 Om tjänstepensionshistorien  

Alectas pensionsekonom Staffan Ström och hans gäster pratar om hur den moderna svenska tjänstepensionen skapades, hur den har utvecklats och vilken roll tjänstepensionen har idag och i framtiden. Medverkande: Gunilla Dahmm, pensionsexpert på Unionen, tidigare förhandlare på PTK och styrelseledamot i Alecta mellan 1999-2016 och Hans Gidhagen, pensionsexpert och förhandlare på Svenskt Näringsliv. (Inspelad 9 mars 2017.)

Staffan Ström (mitten) med partsveteranerna Hans Gidhagen och Gunilla Dahmm.

#2 Om kapitalförvaltning 

Staffan Ström, pensionsekonom, på Alecta, pratar med sina gäster om kapitalförvaltning, ägande och hållbarhet. Om hur Alecta har med tiden blivit en stor och viktig aktör både som ägare och investerare och vilka krav det ställer i form av ägarstyrning och hållbarhetsarbete. Medverkande: Per Frennberg, chef Kapitalförvaltning Alecta; Ramsay Brufer, ägaransvarig Alecta; och Torun Reinhammar, Corporate Governance & Responsible Investments på Folksam. (Inspelad 6 mars 2017.)

Frennberg, Reinhammar och Brufer.

#3 Om framtidens tjänstepensionslösningar

Kommer under hösten 2017.